Outlander – Diana Gabaldon

Ik begon volledig onwetend aan dit boek. Uit de flarden die ik tijdens het zappen van de tv-serie had gezien, leidde ik af dat het een spannend historisch verhaal zou worden over een Engelse vrouw die per ongeluk tweehonderd jaar terugkeert in de tijd en daar verliefd wordt op een Schot.
Klopt natuurlijk wel ongeveer. Waarschijnlijk had ik net de drie enige tv-fragmenten zonder naakt in.

Want o boy. Hoewel Claire in het heden een toegewijde echtgenoot heeft rondlopen met wie ze nochtans gelukkig getrouwd is, aarzelt ze niet om in de 18e eeuw te trouwen met een woest(e) aantrekkelijk Schot om haar hachje te redden. Dat de vrouwenmagneet bovendien nog maagd blijkt te zijn, zorgt alleen maar voor méér plezier tijdens de huwelijksnacht (want een huwelijk móét natuurlijk geconsumeerd worden om rechtsgeldig te zijn, ah ja). En alle nachten en dagen nadien. Serieus. Overal, op eender welk tijdstip: er gaat geen bladzijde voorbij zonder seksscène of dan toch minstens een verwijzing ernaar. Haar 20e-eeuwse echtgenoot is ze op die manier snel vergeten.

Hoewel het interessant is om meer te lezen over het leven in die tijd – trouwens, een bad vind je daar niet op elke hoek, dus ik kan me enkel voorstellen hoe het zat met de persoonlijke hygiëne na al dat gerollebol, ja het klinkt gewoon vies – was ik de opvolging van gebeurtenissen na een tijdje beu: het ene moment voeren ze romantische, diepgaande gesprekken voorafgaand aan of volgend op een passionele workout in één of andere pittoreske struik, het volgende moment werkt Claire zich in de nesten en moet Jaime alles op alles zetten om haar eruit te krijgen, aanstormend in galop en rollend met zijn sexy spierballen, ja hij is op zijn best wanneer hij haar uit de klauwen van zijn aartsvijand Randall moet redden, die zijn homo-erotische gevoelens op de knappe Schot richt én toevallig een voorouder is van Claires toekomst-echtgenoot, tss, what are the odds?
Roloog.

Het leest vlot, dat kan je niet ontkennen. Het is entertainend, voor een tijdje, maar vooral melodramatisch. 2 sterren, omdat ik intussen een samenvatting van de vervolgboeken heb gelezen en geen enkele drang voel om die effectief te gaan lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s